2B: De Waagtoren – Amersfoort 5–3

Een topper in 2B. De Waagtoren (Alkmaar) stond een punt voor op Kennemer Combinatie 2 en Amersfoort. De Waagtoren won de onderlinge wedstrijd tegen Amersfoort, dat het kampioenschap nu kan vergeten. De Noord-Hollandse derby tussen De Waagtoren en KC 2 staat nog op het programma. De Alkmaarders hebben daarin aan een gelijkspel genoeg om de voorsprong vast te houden.

 

 

Gisteren speelde het eerste de lastige thuiswedstrijd tegen concurrent Amersfoort. Een eerste examen zullen we maar zeggen. Zoals wel vaker moet je ook het nodige geluk hebben om wedstrijden te winnen en geluk dwing je ook af door doorzetten, zoals Jos ons bij het etentje uitlegde. Maar dan nu de wedstrijd.

Als eerste won Danny. Zijn tegenstander behandelde de opening grootmeesterlijk. Door de subtiele zetvolgordes van de zwartspeler wist Danny weinig tot niets te bereiken. Met superieur spel wist zwart de stelling positioneel te controleren. Het hoeft geen betoog dat Danny met het nodige geluk wist te profiteren in een lek in zijn tegenstanders schier oneindige berekeningen. Woedend verkreukelde de zwartspeler woest het notatievel en stormde de zaal uit. Kasparov had het niet beter kunnen doen. Maar wel een lekker punt.

Op bord 1 zat gisteren de beste speler van het team en hij speelde een pot uit een stuk. In een symmetrische partij waar weinig aan de hand leek, grabbelde wit een pionnetje mee, op het oog kreeg hij wel compensatie, maar na enkele krachtzetten van Franks kant (e5!) was de technische fase niet heel moeilijk meer.

Lees verder op de website van De Waagtoren.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.