2C: Messemaker 1847 – DSC Delft 2 : 4½-3½

In 2C waren er na zes ronden vier ploegen met acht punten. Na deze zevende ronde zijn er vier ploegen met tien punten. We kunnen rustig stellen dat dit de spannendste klasse is van de hele KNSB-competitie. Messemaker 1847 heeft net zo veel match- en bordpunten als JuRo Unirek/De Wijker Toren en de onderlinge wedstrijd staat nog op het programma. De ploeg uit Gouda won deze keer nipt van degradatiekandidaat DSC Delft 2, zo klein zijn de verschillen in deze klasse. Good-old Peter Scheeren won een dode remisestelling.

 

Als ik naar de eindspeltechniek van Magnus Carlsen bekijk, ben ik altijd onder de indruk. Hij krijgt het voor elkaar om een op het oog totaal remise-eindspel toch nog winstkansen te creëren (en vaak ook nog te winnen). Zo’n absurd staaltje eindspeltechniek liet Peter Scheeren in onze laatste wedstrijd ook zien. Dit punt wordt misschien nog wel mooier door het feit dat het ook nog het beslissende punt was. Op dat moment hadden Henk-Jan, Ed en andere Peter hun tegenstanders namelijk al tot opgave weten te dwingen en Wim had een dubieuze stelling knap remise gekeept. Doordat de andere spelers helaas verloren, wonnen we met het kleinst mogelijke verschil.
Alle overige teams uit de top 5 van de competitie wisten met grotere cijfers te winnen. Hierdoor is het verschil tussen nummer 1 en de nummer 4 van de ranglijst nog maar 1,5 bordpunt. De laatste twee ronden gaan dus nog ongekend spannend worden!
Hieronder de individuele partijverslagen.

Peter Scheeren:
Zoals andere Peter al schreef wist ik een “dode” remisestelling (ongelijke lopers, allebei een toren, symmetrische pionnenstelling) uiteindelijk toch nog te winnen. Die “dode” remisestelling kwam op het bord na 15 theoriezetten, waarover ik achteraf nog de vraag kreeg van een van de teamgenoten hoe het kwam dat ik van die theorie zo goed op de hoogte was (antwoord: zit er vanaf jongs af aan ingebakken!). Ik had me al met remise verzoend en ook al bij de teamcaptain gevraagd of hij daar bezwaren tegen had, maar het verwachte remise-aanbod van mijn tegenstander kwam er niet (dat zou ik waarschijnlijk wel aangenomen hebben).

Lees verder op de website van Messemaker 1847.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.