Nick Schilder kan echt goed schaken

Flyer van de KNSB

Zanger Nick Schilder is niet alleen ambassadeur van de schaaksport in Nederland, hij schaakt zelf ook sterk. Begin deze maand won hij het jaarlijkse rapidtoernooi in Monnickendam. Dat deed hij overigens drie jaar geleden ook al. Zie hier een kort verslagje op de website van de schaakclub Purmerend, met ook een lijst van winnaars van de afgelopen 25 jaar.

 

In het gastvrije Thais Restaurant Naang Nuan heeft Nederlands jeugdschaakambassadeur Nick Schilder j.l. zaterdag 2 maart met een monsterscore van 6,5 punten uit 7 partijen voor de tweede keer het jaarlijkse schaaktoernooi in Monnickendam gewonnen.

Wim Dekker van schaakvereniging Purmerend behaalde knap de tweede plaats met 5,5 punten. Nico Koning van schaakvereniging Volendam had aan 5 punten genoeg voor de voor derde plaats in de eindrangschikking.

Met 4,5 punten vielen Olaf Cliteur en de 11-jarige Dennis Jansma uit Monnickendam net buiten de podiumplaatsen. In het onderlinge duel wist Dennis netjes een kansrijke stelling te realiseren. De zeer ervaren vijfvoudig winnaar van het toernooi en speler van Chess Soc. Zandvoort wist echter beter om te gaan met het gegeven speeltempo. Vijftien minuten bedenktijd bleek net iets te kort voor Dennis om de partij te kunnen verzilveren.

Lees verder op de website van de schaakclub Purmerend.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.