Pathena Rotterdam nu echt naar Parijs

Komend weekend is het zover. 10 Nederlandse jeugdschakers maken zich op om donderdag naar Parijs af te reizen. Dit weekend is het 3e ChessMates Internationale Jeugdteam toernooi. Ons team speelt dan tegen Ile de France (Parijs regio), Moermansk en 3 landelijke selecties uit Tunesië, Engeland en Ierland. Weer een fantastische belevenis voor deze jeugdschakers die zo stevige internationale ervaring op doen.

Als coaches gaan Rick Lahaye en Harold van Dijk mee. Deze 2 coaches zijn al jaren aan Pathena verbonden en zorgen voor een goede begeleiding, zowel qua voorbereiding als analyse. En natuurlijk hopen we ook dat het team dit jaar weer goed gaat presteren.

De teamleden:

1. Joris Kokje
2. Luuk Baselmans
3. Jonas Hilwerda
4. William Gijsen
5. Onno Elgersma
6. Romayn Brandsma
7. Ciro Catalan
8. Dylan Achutan
9. Ansh Jakhari
10. Dana Verhey

Met deze 10 spelers gaan we het dus doen. Het gaat weer een mooi toernooi worden, wat allemaal live via chessbomb.com te volgen is.

Ons schema:

Vrijdag 29 maart: 10:00 Engeland / 15:00 Moermansk
Zaterdag 30 maart: 10:00 Tunesië / 15:00 Parijs
Zondag 31 maart: 10:00 Ierland

Pathena is al heel wat jaren aanwezig op internationale toernooien en wil dit ook de komende jaren graag blijven doen om zo nog meer talenten internationale ervaring te geven. Dit is dan ook de reden dat vrijdagmiddag in Parijs een convenant wordt getekend waarbij Moermansk, Parijs en Pathena Rotterdam officieel ChessMates oprichten. Een belangrijk onderdeel is dat elke stad eens in de 3 jaar een toernooi gaat organiseren, waarbij alle andere ChessMates ondertekenaars worden uitgenodigd. Het is de verwachting dat nog enkele steden / landen zich hierbij gaan aansluiten, zodat het mogelijk wordt om 2 keer per jaar aan zoiets deel te nemen.

Daarnaast in Pathena ook toegetreden tot de Glorney Cup. In juli gaat dit landentoernooi (wat al decennialang bestaat) weer gehouden worden in Ierland. Vorig jaar was dit een groot succes voor het Nederlands team en ook nu gaan we weer met 20 schakers die kant op. Na het NK ABC zal de selectie hiervoor gaan plaatsvinden.

Maar nu eerst: Op naar Parijs

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.