Deelnemersveld Deloitte NK Schaken 2019

De Deloitte Nederlandse Kampioenschappen Schaken vinden van 1 tot en met 7 juli 2019 plaats in Amsterdam.

 
Het deelnemersveld van de 75e editie is inmiddels bekend.

Titelverdediger is Sergey Tiviakov. De Groninger zal bij de verdediging van zijn titel echter geduchte tegenstand ondervinden. Zo is Erwin l’Ami de hoogste ratinghouder, en komt Benjamin Bok speciaal voor het NK over uit Amerika waar hij bedrijfseconomie studeert. Ook de stadgenoten van Tiviakov, de door hem zelf opgeleide broers Jorden en Lucas van Foreest, zullen met bepaalde ambities naar Amsterdam afreizen. Jorden behaalde in 2016 de nationale titel, zijn achttienjarige broer Lucas maakt deze zomer zijn NK-debuut.

Medio april wordt het volledige deelnemersveld van het Deloitte NK Schaken Vrouwen bekend. Zhaoqin Peng zal in ieder geval haar in 2018 behaalde titel verdedigen. Het Deloitte NK Schaken is vrij toegankelijk voor bezoekers en wordt gehouden in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord. Dagelijks wordt er live commentaar gegeven en zijn er diverse andere schaakactiviteiten.

Officiële website Deloitte NK Schaken: schaken.nl/nk-schaken

4 Reacties

 1. Avatar
  coenj 29 maart 2019

  Staat ’t deelnemersveld bij de vrouwen niet gewoon onderaan de pagina?

   • Avatar
    coenj 29 maart 2019

    Dat is niet 2018. In 2018 waren Anna-Maja Kazarian en Arlette van Weersel er niet bij, maar wel Lisa Hortensius en Mariska de Mie. Het lijkt er toch echt op dat het deelnemersveld bij de vrouwen er gewoon al staat.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.