1A: Wageningen – Groninger Combinatie 3 – 7

Groninger Combinatie won met 7-3 en Paul Keres won met 7-3. De Groningers blijven daardoor een matchpunt en vier bordpunten voorstaan op de Utrechters en spelen in de laatste ronde tegen Purmerend, dat onderaan staat maar nog niet is gedegradeerd. Een gelijkspel lijkt al voldoende voor het kampioenschap. Deze ronde gingen de noorderlingen op bezoek bij Wageningen, wat altijd een belevenis is. Nick Maatman had geen ontzag voor Jan Timman. Althans volgens de verslaggever, die wel ontzag had voor Timman, die ook gewoon won. Bijna alle partijen zijn na te spelen.

 

Het dagje Wageningen tegen Jan Timman en consorten pakte dit keer goed uit. Twee jaar geleden ging de wedstrijd hopeloos verloren, maar toen waren we al gepromoveerd. Nu staan we ook bovenaan, maar Paul Keres weigert af te haken. Er moest dus gewoon gewonnen worden. Eelke de Boer speelde vooruit tegen Yochanan Afek. Hij moest winnen om kans te houden op een IM norm. Meer dan remise zat er echter niet in.  Zijn tijd komt nog wel. Het scoreverloop was ronduit prettig. Bonno Pel en Sipke Ernst wonnen als eerste. Met de remise van Erik Hoeksema stond er dus 3-1 op het bord voor de onzen. Erik was niet te spreken over zijn partij: “Speel je Lb5 en dan moet die een paar zetten later al weer terug naar e2. Dan heb je opeens zwart in plaats van wit..”. Tja, Hoeksema-logica. Invaller Thomas Slijper vond het allemaal prima en hield het ontstane eindspel gewoon remise. Niettemin heeft Erik natuurlijk gewoon een uitstekend seizoen met 7 uit 8.
Nick Maatman mocht het bord 1 opnemen tegen Jan Timman. Van veel ontzag is bij de huidige jeugd nauwelijks sprake en dat is misschien maar goed ook. Niettemin was dat ontzag er wel bij uw verslaggever, die natuurlijk niet voor niets geen KNSB speler is. Je ziet zwarte stukken op een natuurlijke manier op goede velden terecht komen en rustig door de stelling heen wandelen om het punt binnen te halen; 3-2. Zo moet het dus.

Lees verder op de website van Groninger Combinatie.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.