1B: HWP Haarlem – Caïssa 3½ – 6½

Een sensationele ontwikkeling in 1B. HWP Haarlem en Oud Zuylen Utrecht stonden samen op kop met 12 matchpunten, gevolgd door Caïssa Amsterdam met 10 punten. HWP verloor echter van Caïssa, Oud Zuylen verloor van Zukertort Amstelveen en nu staan ze alle drie op 12 punten. In de slotronde spelen ze alle drie tegen een ploeg uit de tweede helft van de ranglijst. Caïssa krijgt met Rotterdam de zwakste tegenstander, maar moet ook wel 2½ bordpunt goedmaken op HWP.

 

In de achtste ronde speelde K1 tegen het sterke Caissa-Amsterdam, dat haar titelaspiraties tot theoretische proporties had zien verdampen na twee nederlagen. Ze moesten dus winnen en hopen op een misstap van de andere titelpretendent: Oud-Zuylen. En zo geschiedde.

Het moet gezegd: tegen ons werd de klus professioneel geklaard. Caissa heeft dan ook een echte prof, die aan bord een, met wit won tegen Bart. Helemaal vanzelf ging dat niet.

Aan de drie volgende borden hadden we een prettig ratingoverwicht dat door de Caissa-spelers keurig werd geneutraliseerd, met degelijk spel waar nodig en actief tegenspel (bijv door die andere grootmeester, Hans Ree) waar mogelijk.

Aan bord vijf en zes ging het mis: Collin en Pieter kregen met scherp spel wel de gewenste aanvalsstellingen, maar goede verdediging en scherpe counters leidden tot twee nullen. Ook Max leed een nederlaag. Hij verwisselde de zetten in de opening, liep achter de feiten aan, leverde een pion in waarna zijn tegenstander voortreffelijke techniek liet zien in een lastig eindspel (ook al suggereerde de computer later nog wel een mogelijke uitweg).

Lees verder op de website van HWP Haarlem.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.