Kennemer Combinatie – BSG 7-3

Na een zwakke seizoenstart wisten ze bij Kennemer Combinatie al dat ze geen kampioen zouden worden, zoals twee jaar geleden. Nieuwe doelstelling: een eervolle plaats en plaatsing voor de Europacup. Door een ruime overwinning op BSG blijven de Haarlemmers (en omgeving) op de vierde plaats staan, maar natuurlijk wel steviger. Gezien het programma in de slotronde (in Bloemendaal) is een derde en zelfs een tweede plaats een reële optie. De nummer vier heeft ruimschoots de meeste bordpunten, wat het onder andere dankt aan een overwinning in de tweede ronde van maar liefst 8-2 op LSG IntelliMagic, dat uiteindelijk kampioen werd! Hier een kort verslag van de KC-site.

 

Door het verlies in het begin van het seizoen tegen HMC, En Passant en Apeldoorn was de hoop op een nieuw kampioenschap al verkeken. Wat restte was een plaats voor zilver of brons. Na de overwinningen op Charlois Europoort en Sas van Gent was de eindsprint ingezet. Tegenstander BSG stond in matchtpunten gelijk. Winnen was noodzakelijk om de top 3 bij te blijven. En zo geschiedde!  Ilias opende de score door in 16 zetten van Thomas Willemze te winnen doordat Willemze een simpele combinatie totaal over het hoofd zag.  Wouter – onze topscorer met 7 uit 8 – rekende in 24 zetten af met Justin Tan. Op zet 14 speelde Tan het verkeerde paard naar g5. Met een mooie combinatie ruilde Wouter zijn dame voor 2 torens en liet Tan met een kwetsbare koning en een nul achter. David kende weinig problemen tegen Lars Ootes. Met een geraffineerd stukoffer blies hij de witte koningstelling op, waarna de resterende witte stukken het moesten afleggen tegen de zwarte dame en loper. Mig hield het lang volg tegen de sterke GM Mads Andersen, maar het stellingvoordeel in het eindspel was voldoende voor een vol punt voor de Bussumers.

Lees verder op de website van Kennemer Combinatie.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.