2A: MSV – Groninger Combinatie 2 : 2½ – 5½

Groninger Combinatie 2 stond een punt voor op Soest. Dat team verloor tegen Assen echter de tweede wedstrijd op rij, waardoor de Groningers nu twee punten voorstaan op de achtervolgers Arnhemse Schaakacademie en Assen. In de laatste ronde speelt GC 2 tegen MuConsult Apeldoorn 2, dat nog kan degraderen. Verslaggever Jan Baljé merkt op dat in die slotronde beide teams gebaat zijn bij een gelijkspel. Als dat maar goed gaat.

 

Gisteren stond voor GC2 een belangrijke wedstrijd op het programma. Nadat we een tijd ontspannen op de 2e plek konden spelen, waren we na het onverwachte verlies van Soest tegen Lasker in ronde 7 opgeklommen tot de 1e plek. Maar met de koppositie komt ook de druk, het rekenen en afleidende gedachten zoals ‘wat als …?’ We waren dan ook zeer beducht voor onze wedstrijd tegen Meppel, die, zoals oudgediende Micha Jans nog eens benadrukte, de reputatie heeft om een ‘kampioenschaps-killer’ te zijn.

We hoopten vagelijk dat we als team bij Meppel een bepaalde ‘gunfactor’ zouden hebben boven Soest of dat een van hun topspelers zou ontbreken, maar dat was niet het geval. Ze kwamen maximaal op en ratingtechnisch was de wedstrijd precies in evenwicht. Maar wat kan ik ervan zeggen? Zoals het hele seizoen steeg het team weer boven zichzelf uit. De rijkelijke aanwezige routine en ervaring, aangevuld met de nodige verjonging en op de juiste momenten een scheut geluk zorgden ervoor dat we ook deze wedstrijd souverein wisten te winnen. We staan er nu heel goed voor: 2 matchpunten los en in de laatste ronde Apeldoorn 2, een tegenstander uit de onderste helft. De rekenaars wijzen er zelfs op dat beide teams belang hebben bij 4-4.

Hierbij een fragmentarisch verslag per bord. Als mijn teamgenoten mij via de app nog van input voorzien, dan kan het zijn dat dit de komende dagen nog wordt aangevuld

Rudolf speelde remise tegen Micha in wat van een afstand leek op een niet heel spannende gesloten Siciliaan met c5 en e5 (?). Dat kwam Micha wel goed uit want hij was ook de wedstrijdleider. In de treinanalyse leek Rudolf wel telkens het beste van het spel te hebben. 1/2-1/2.

Lees verder op de website van Groninger Combinatie.

 

 

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.