Open Lightning Chess Toernooi op dinsdag 23 april a.s.!

Beste schaker,

Morgenavond start ons Prinsenstad weekeindtoernooi zoals je weet (toch?). Zie www.delftseschaaksite.nl/toernooi/weekendtoernooi/. Maar we zijn alweer in voorbereiding op onze volgende schaakactiviteit: Op dinsdag 23 april (derde Paasdag) organiseert de Delftse Schaakclub een Open Lightning Chess Toernooi.

Lightning Chess – ook wel Bullet Chess of bliksemschaak genoemd – is een vorm van snelschaak waarbij een bedenktijd van maximaal 2 minuten per persoon per partij voor handen is. Het is een zeer spectaculaire vorm van snelschaak die op internet heel populair is. Maar ook live lightningtoernooien worden steeds populairder.
Het toernooi wordt gespeeld in het speellokaal van DSC, duWo Denksportcentrum bij de Sebastiaansbrug, vanaf 20.15 uur. Van tevoren inschrijven is niet nodig, aanmelden kan gewoon aan de speelzaal, tot 20.10. Er zal worden gespeeld met 2 minuten elk per partij. De deelnemers worden in groepen ingedeeld die een hele competitie spelen (dus tegen iedere tegenstander in de groep een keer met wit en een keer met zwart). Vervolgens gaan de hoogst-geëindigden door naar een kampioensgroep, en de andere spelers (naar gelang het behaalde aantal punten) naar lagere groepen. Ook in deze groepen wordt een hele competitie gespeeld. De winnaar van de kampioensgroep mag zich een jaar lang Open Delfts Lightning Chess-kampioen noemen. Dit alles belooft een heus spektakel te worden. Uiteraard zijn toeschouwers van harte welkom, en kan er ook een gewone pot schaak worden gespeeld!

bedenktijd: 2 min p.p.p.p.
inschrijving: Op de avond zelf tot 20:15 uur
kosten: geen
aanvang: 20:15 uur
plaats: duWo Denksportcentrum, Zusterlaan 114, Delft

Voor meer informatie: www.delftseschaaksite.nl/

Voor het eerst zijn er op 23 april ook tickets (t.w.v. €15) te verdienen voor het NK Lightning 2019 dat plaatsvindt op zaterdag 15 juni in het Willem II Stadion.
Bij dat officiële NK Lightning Chess speel je 43 partijen van twee minuten per persoon. De winnaar van de kroongroep mag zich officieel Nederlands Kampioen Lightning Chess noemen en ontvangt 500 euro aan prijzengeld. Afgelopen jaren wonnen Loek van Wely, Hing Ting Lai en Jorden van Foreest. Omdat 2019 het jubileumjaar is doet een 2700+ speler mee. Wie weet speel jij (één of meerdere keren) tegen deze wereldtopper. Kijk voor alle informatie over het NK Lightning op www.sgking.nl/nk-lightning

Met vriendelijke groet,
Ted Barendse
06-42140566

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.