2D: Krimpen aan den IJssel – Eindhoven 4½ – 3½

In 2D is het nog net zo spannend als na de vorige ronde. Koploper Krimpen aan den IJssel won, maar De Pion en Zuid Limburg 2, die op een punt achterstand staan, wonnen ook. Van de drie heeft de koploper de minste bordpunten, dus die moet in de laatste ronde opnieuw winnen om kampioen te worden. Voorlopig zijn de Zuid-Hollanders blij met hun zege op Eindhoven, waarvan Peter Glissenaar verslag doet.

 

Door een nipte overwinning 4,5-3,5 op Eindhoven kan Krimpen 1 op zaterdag 11 mei kampioen worden in de 2eklasse KNSB. We hebben het in eigen hand, want een overwinning in Limburg op ’t Pionneke is voldoende!

Gelukkig voor ons bleek de sterkste speler van Eindhoven een toernooi in IJsland te spelen. Aan onze kant miste we Floris en Lucas nam zijn plaats in. Het werd een wedstrijd met wisselende kansen. Mooie stellingen werden verprutst en slechte posities omgezet in voordelige stellingen door een truc. Harold leek aan bord 1 vanuit de opening te gaan winnen. Wit werd geheel teruggedrukt en onze kopman stond fantastisch. Op een of andere manier wist wit zoveel tegenstand te bieden, dat Harold de winst niet vond en in een mindere positie belandde. Met 2 pionnen minder was het eindspel met zware stukken niet meer te redden. Een ongelukkige nederlaag. Kevin had zijn dag niet aan bord 2. Na een solide opening werd hij toch langzaam maar zeker meer onder druk gezet. Zijn tegenstander wikkelde dit nauwkeurig af naar de overwinning.  Inmiddels had Diederick aan bord 6 de zege binnengehaald. Zijn beide paarden drongen de zwarte stelling in en met enkele krachtige sprongen dwong hij zwart tot overgave.

Lees verder op de website van Krimpen aan den IJssel.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.