Van den Doel en Pruijssers winnen in Delft

Erik van den Doel en Roeland Pruijssers zijn de winnaars geworden van de twaalfde editie van het Prinsenstad Weekendtoernooi in Delft. De twee grootmeesters waren van tevoren de grote favorieten en voldeden aan de verwachtingen door met 5 uit 6 de eerste plaats te delen. Daarachter eindigden de naaste concurrenten Zwirs, Lahaye, Bekker (4.5) en Van Vliet (4).

Pruijssers begon het toernooi met drie normale overwinningen en eindigde het met twee normale remises (wit tegen Van den Doel en zwart tegen Zwirs). Daartussen boekte hij een belangrijke overwinning tegen de nummer 3 op rating, Rick Lahaye.

Van den Doel en Pruijssers bij de start van het toernooi. (foto: Herman Zonderland)

Van den Doel moest in de eerste ronde hard werken in een eindspel paard tegen loper met vier tegen drie op een vleugel. Het loon was echter slechts een half punt. Na drie overwinningen (waaronder tegen Stefan Bekkers) en de genoemde grootmeesterremise moest hij in de laatste ronde winnen om zijn collega-grootmeester te achterhalen. Dat lukte met enig fortuin.

Verslag organisatie

De twaalfde editie van het Prinsenstad-toernooi is gewonnen door grootmeester Erik van den Doel. Hij eindigde net als collega-grootmeester Roeland Pruijssers op 5 punten en 22 weerstandspunten, maar mocht zich gelukkig prijzen met driekwart S.B.-punt meer. Ook in de B- en C-groep werd de eerste plaats gedeeld. In de B-groep deelden Andrew Mensing en Thomas Verfuerth met 5 uit 6 de eerste plaats, en in de C-groep eindigde liefst 3 spelers op 5 uit 6: Manasvita Basa, Jan Willem Westerhof en Kobe Smeets. In de D-groep werd de beste score van het toernooi neergezet: Daniel Knol won de groep met 5½ uit 6.

Naast de 4 groepen werden er ook nog 3 vierkampen gespeeld. Die werden gewonnen door Ted Barendse, Gijs van Dongen en Michelle de Liefde, en Lana van Dongen.
Kijk voor een uitgebreid verslag, eindstanden partijen en foto’s op de site van de organiserende vereniging DSC www.delftseschaaksite.nl/

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.