Al 9 GM’s aangemeld voor Limburg Open, enkele klinkende namen

Er hebben zich al 9 grootmeesters aangemeld voor het 13e BPB Limburg Open tijdens het pinksterweekeinde (7 t/m 10 juni) in Maastricht. De hoogst genoteerde qua rating is 8-voudig Kampioen van Nederland Loek van Wely (FIDE-rating 2622) en verder Jorden van Foreest (2598), Alexander Donchenko (2593), Mikhail Gurevich (2571), Marcin Tazbir (2536), Sipke Ernst (2533), Grzegorz Nasuta (2517), Martijn Dambacher (2500) en Mher hovhannisyan (2461).

Op de foto: Mikhail Gurevich.

De verwachting is dat het toernooi dit jaar een tiental grootmeesters zal trekken en daarnaast een zeer groot aantal IM’s, FM’s en andere titelhouders. Nu al zijn er 196 aanmeldingen. Het Limburg Open is uitgegroeid tot een begrip in het Nederlandse toernooischaak. Het is een van de grootste toernooien van Nederland en zelfs Europa en het toernooi afficheert zich ook als een van de gezelligste en dat in het meest bourgondische stukje Nederland. Vorig jaar waren er 457 deelnemers uit maar liefst 20 landen onder wie 9 grootmeesters. Iedereen kan meedoen, want er zijn meerdere groepen voor alle speelsterkten. Ook is er een speciale groep voor veteranen (60-plus).

Er is een goed gevulde prijzenpot. Het totale prijzengeld bedraagt 9.500 euro.

Speellocatie is wederom sporthal De Geusselt in Maastricht vlakbij het stadion van MVV. Deze gloednieuwe hal heeft een prachtige speelzaal, een grote ruimte voor de live-analyse en een fijne bar met goede analysemogelijkheden. Traditioneel wordt het toernooi gehouden met Pinksteren en vanwege dit vrije weekend kunnen er 7 ronden worden uitgesmeerd over 4 dagen (de veteranen 5 ronden). Dit zorgt voor een relaxed speelschema waarbij het mogelijk is om ook de mooie historische binnenstad van Maastricht te ontdekken.

Voor meer informatie: Toernooisite  

Over frankclevers-schakenlimburg

- Webmaster Limburgse Schaakbond.
- Lid organisatie Limburg Open, Maastricht.
- Bestuurslid Schaakvereniging Maastricht.
- Erevoorzitter Limburgse Schaakbond.
- Lid van Verdienste KNSB.
- Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.