Popper. Staunton – Spassky’s, 13 april 2019

We see here clearly that not all the consequences of our actions are intended consequences; and accordingly, that the conspiracy theory of society cannot be true, because…

De docent citeerde met verve uit een werk van Popper, naar aanleiding van een vraag van een studente op de voorste rij. Mijn gedachten dwaalden een beetje af. Zo’n drie uur durend college is wel lang op vrijdagmiddag, zeker als je al een hele week gewerkt hebt.

Ik dacht aan de laatste wedstrijd, tegen Staunton. Ik had beloofd het verslag te schrijven maar ik was er nog niet aan toegekomen. De filosofie van complottheorieën, het vak waarvoor ik me had ingeschreven, was me flink tegengevallen. Eindelijk zou ik te weten komen wie Kennedy nou écht had vermoord, en hoe Stanley Kubrick de maanlandingen had opgenomen in zijn filmstudio. Maar niets van dat alles: al voordat het eerste college begon, moest ik ingewikkelde, in het Engels geschreven teksten bestuderen over Marx en Popper, met lange zinnen vol met woorden die ik niet kende. Vast geen toeval overigens, dat ze allebei Karl heten…

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.