Vrijdag – dag 6: Veel punten weg op Witterzomer…

Camping Witterzomer op enkele kilometers afstand van Hotel Van der Valk Assen is – naast natuurlijk Van der Vak zelf!- de aangewezen logeerplek voor veel schakersgroepen en -gezinnen tijden het NJSK.

Donderdag nadat alle partijen zijn beëindigd brengen mederedacteur Hiddo Zuiderweg en ondergetekende er een bezoek. Wel bijna de helft van de A-Jeugd lijkt zijn intrek te hebben genomen in twee naast elkaar gelegen huisjes.

Het tweede huisje dient overigens alleen voor de nacht. Het eerste is er voor de gezamenlijk groepsactiviteiten. Als we onaangekondigd de huiskamer binnentreden treffen we een grote groep jongens aan rondom analyserende coach Stefan Kuiper in een naar het lijkt wat bedrukte stemming. De dagscores vertonen een neerwaartse spiraal en vandaag bleef de teller zelfs staan op een uiterst magere drieënhalf uit tien.

Na enige tijd komen de twee vrouwelijk leden van het gezelschap de trap af. Zij brengen de gebruikelijke vrolijkheid in de brouwerij. De heren vinden dat ze zich maar moeten bemoeien met de kookvoorbereidingen. Hmm… gaat dat hier zo…? gelukkig staat er tenminste nog een schaakstelling op de keukentafel… Hoe het ook zij, er blijken sperziebonen op het menu te staan. Niet kant en klaar voor gebruik, maar in twee grote plastic zakken verpakt in afwachting om gepunt te worden. Punten? Wat mag dat zijn, vragen beide meisjes zich af? Hiddo legt iets uit wat bij de jeugd van tegenwoordig kennelijk volstrekt onbekend is.

Lees verder op de toernooisite

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.