1B: Spijkenisse – HWP Haarlem 4½ – 5½

Zo lang had HWP Haarlem zicht op promotie naar de Meesterklasse. Het stond bovenaan samen met Oud Zuylen Utrecht en na de vorige ronde, na de nederlaag tegen Caïssa (Amsterdam), samen met zowel Oud Zuylen als Caïssa. HWP had twee en een halve bordpunt meer dan Caïssa, maar de Amsterdammers mochten punten ophalen tegen Rotterdam. Dat deden ze met 9-1. De overwinning van HWP op Spijkenisse was daardoor niet voldoende. Dat de twee Haarlemse meesters beiden verloren, was een tegenvaller. Een verslag met partijfragmenten.

 

Het eerste team is er niet in geslaagd de grootste sensatie uit de clubgeschiedenis te volbrengen. Een magere overwinning op Spijkenisse in de slotronde bleek onvoldoende om promotie naar het hoogste podium in de landelijke clubcompetitie af te dwingen.

Drie teams deelden bij het ingaan van de laatste ronde de koppositie, waarbij HWP een voorsprong van 1 bordpunt verdedigde ten opzichte van Oud Zuylen en 2,5 op Caissa, in de wetenschap dat we bij gelijk eindigen altijd het onderspit zouden delven, en onze concurrenten tegen de nummer 9 en 10 op de ranglijst aantraden, waarbij vooral Caissa tegen het zwakke Rotterdam flink aan het doelsaldo zou gaan werken.

Vooraf schatten we dan ook in dat een overwinning met minimaal 7-3 vereist was: 9-1 bij Caissa was niet onwaarschijnlijk en dan maar hopen dat Oud Zuylen niet uit de slof zou schieten. Gelukkig hadden hun tegenstanders uit Vianen nog een theoretische kans op lijfsbehoud, waardoor zij zich waarschijnlijk niet al te gewillig naar de slachtbank zouden laten leiden.

Lees verder op de website van HWP Haarlem.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.