1A: Caïssa Eenhoorn – DSC Delft 4½-5½

DSC Delft stond vierde en eindigde ook als vierde. Daarvoor moest in Hoorn wel worden gewonnen van Caïssa Eenhoorn en dat lukte nipt. De verslaggever spreekt van een nette vierde plaats en dat is het ook, achter het geweld van met name Groninger Combinatie en Paul Keres. UVS uit Nijmegen werd derde. De Delftenaren maakten kennis met een spelregel die ze niet in het reglement konden vinden.

 

DSC-K1 heeft de laatste ronde met 5½-4½ van Caïssa Eenhoorn gewonnen en eindigt daarmee op een nette vierde plaats in de 1e klasse A.
De uitwedstrijd in Zwaag begon niet stipt om 13:00 uur, maar een goede 10 minuten later. Dit was een meevallertje voor ons team, omdat 2 auto’s met daarin totaal 5 spelers door files flinke vertraging hadden opgelopen. Dit betekende automatisch dat de reeds 5 gearriveerde spelers niet mochten aanvangen met hun partij. De eis schijnt namelijk te zijn dat ten minste 6 van de 10 spelers aanwezig dienen te zijn om überhaupt een zet te mogen uitvoeren, terwijl om 13:00 uur de klok aangezet dient te worden. Ik kon dit overigens niet terugvinden in het competitiereglement. Uiteindelijk zat bij het startsignaal alsnog iedereen achter het bord.
Het betrof een mooie ruim opgezette speelzaal en aanvankelijk leek dit een prettige setting voor de 26 schaakpartijen die daarin plaatsvonden. Na verloop van tijd werd het echter flink benauwd in de ruimte. De speelzaal te Delft heeft deze bijwerking ook, dus hier waren wij wel aan gewend, maar ik probeer alvast een excuus bij de lezer neer te leggen voor mijn eigen belabberde spel.
DSC-K3 was weer zo vriendelijk om Ted aan ons uit te lenen daar wij zowel Marijn als Matthieu moesten missen. Matthieu werd 2 dagen voor de wedstrijd de trotse vader van een zoon, David! De tegenstanders moesten het zelfs doen met 3 invallers, wat vooraf toch wel betekende dat DSC als favoriet werd bestempeld.

Lees verder op de website van DSC Delft.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.