1B: Caïssa kampioen na 9-1 tegen Rotterdam

Amsterdam krijgt eindelijk weer een team in de Meesterklasse. Daarvoor was wel een huzarenstukje nodig, want na de zevende ronde leek het alleen nog tussen HWP Haarlem en Oud Zuylen Utrecht te gaan. Maar Caïssa passeerde HWP met één bordpunt verschil, waarvoor een 9-1 tegen Rotterdam nodig was. Oud Zuylen verloor de laatste wedstrijd zelfs van degradatiekandidaat Vianen/DVP. Enrico Vroombout schreef geen wedstrijdverslag, maar een evaluatie van het seizoen. Dimitri Reinderman werd topscorer met 8½ uit 9.

 

In een zinderende slotronde is Caissa kampioen geworden in 1B! Het team had tegen Rotterdam een monsterscore nodig om de strijd met twee concurrenten aan te kunnen gaan. En die monsterscore kwam er: 9-1. In de eindstand bleef Caissa haar grootste concurrent HWP Haarlem uiteindelijk één bordpuntje voor!

Na de zevende ronde wees niets erop dat Caissa er twee rondes later met het kampioenschap in 1B vandoor zou gaan. Het team stond 2 matchpunten en 5½ bordpunten achter op HWP Haarlem en Oud Zuylen Utrecht. Met nog maar twee rondes te gaan zou Caissa een wonder nodig hebben om die achterstand nog in te lopen. En dat wonder geschiedde! In de achtste ronde verdween de achterstand in matchpunten. Zelf won het van de grote concurrent HWP Haarlem, terwijl Oud Zuylen Utrecht ten onder ging tegen onze vrienden van Zukertort. De achterstand in bordpunten werd iets kleiner, maar bleef aanzienlijk.

Het bordpuntenverschil tussen Caissa enerzijds en Oud Zuylen Utrecht en HWP Haarlem anderzijds bedroeg bij het ingaan van de slotronde 1½ respectievelijk 2½ bordpunt. Dat is een erg groot verschil; ook voor een tientalwedstrijd. De opdracht was duidelijk: een zo’n groot mogelijke overwinning boeken op Rotterdam en dan afwachten wat de concurrenten zouden doen. Die monsterscore kwam er: Caissa won met 9-1 van de hekkensluiter. Nu begon het grote wachten: zou het genoeg zijn voor het kampioenschap?

Lees verder op de website van Caïssa.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.