1B: Philidor Leiden – Zukertort Amstelveen 3–7

In 1B was er een verrassende ontknoping bovenin, hier gisteren al te zien, maar ook onderin. Degradatiekandidaat Vianen/DVP redde zich door kampioenskandidaat Oud Zuylen Utrecht te verslaan. Daardoor degradeert Philidor Leiden, dat kansloos was tegen Zukertort Amstelveen. Die ploeg speelde om des keizers baard, al is de eindklassering wel netjes: gedeeld derde/vierde, twee punten achter de kampioen.

 

A1 was vrijwel compleet – op het laatste moment bleek Christopher niet te kunnen. Daarvoor werd een invaller gevonden, die op het laatste moment nog uitgeruild werd met Eric Roosendaal (zie verslag van A2 hieronder).

Philidor stond achtste, en kon de punten best gebruiken, maar daar zijn ze niet bij in de buurt geweest. Veel borden stonden halverwege al goed voor A1, en dat leverde een boel punten op. Sander bijvoorbeeld zag tot zijn genoegen dat wit niet goed ontwikkelde en zijn dame liet verdwalen op g7. Sander greep het initiatief en won vlotjes. Sybolt had ook voortdurend initiatief. Zwart werd teruggedrongen, en zoals zo vaak bij slechte stellingen lokte een en ander een blunder uit. Daniel had het al snel te kwaad met de klok, en verloor twee stukken voor een toren. Dat bleek wit echter compleet verkeerd te hebben ingeschat. De witte stukken waren hulpeloos tegen een zwarte vrije a-pion, zodat Daniel ook al won. Bij Onno waren de lichte stukken al snel verdwenen, maar een en ander had zwart wel wat zwaktes in de pionnenstructuur gekost. Onno maakte daar goed gebruik van – toen hij er twee voor was geloofde zwart het wel.

Lees verder op de website van Zukertort Amstelveen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.