2B: Kennemer Combinatie 2 kampioen na 5½-2½ tegen De Waagtoren

In 2B had de competitieleider het per ongeluk goed uitgekiend: een rechtstreeks kampioensduel in de laatste ronde. De Waagtoren uit Alkmaar stond aan kop, Kennemer Combinatie 2 volgde op een punt en de overige ploegen volgden op grote afstand. De ploeg uit Haarlem en omstreken passeerde de provinciegenoot in deze laatste ronde. In het hele seizoen speelden de gebroeders Duijn een heldenrol. In veertien partijen stonden ze slechts vier remises af.

 

Het beloofde een spannende middag te worden in het zonnige Alkmaar. De Waagtoren stond het hele jaar bovenaan maar KC2 bleef aanklampen en kon in extremis kampioen worden door het rechtstreekse duel te winnen. De titel van het stuk verraadt het al: KC2 sloeg keihard toe en wist de wedstrijd – niet eens geflatteerd – met 5,5-2,5 te winnen.

KC2 wist in de voorbereiding zelfs King Loek uit het verre zuiden te halen voor een training. Onze matador kwam ons ook nog eens tijdens de wedtsrijd aanmoedigen. Hulde,

De twee teams kenden flinke contrasten. Bij KC2 een homogeen team, bij de Waagtoren vier kanonnen en vier relatief mindere goden. Geinig detail is dat de gemiddelde rating deze dag precies gelijk was: 2191. En als ik naar de eerste klasse kijk dan zijn dit gewoon middenmoot ratings daar.

Om met die ‘mindere goden’ van de Waagtoren te beginnen: aan hen lag het niet. Borden 6 en 8 troffen een Cook en Gogogo aan die een hele slechte dag hadden. Tamelijk geruisloos (Cook) en hardhandig (Go) werden die op een nul getrakteerd. Cooks beste bijdrage van de dag was de opstelling. Maar daar hield het goede nieuws voor de thuisclub mee op.

Lees verder op de website van Kennemer Combinatie.

 

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.