Experiment: weten wie je tegenstander is, of niet

Hoe verschilt je resultaat als je weet wie je tegenstander is, of als je dat niet weet? Hicham Boulahfa doet er onderzoek naar. Daartoe organiseert hij op 1 juni in Amsterdam een toernooi, waarbij Loek van Wely en Jorden en Lucas van Foreest de sterkste deelnemers zijn. Meer deelnemers zijn nog van harte welkom. Hieronder een aankondiging op de website van HWP Haarlem.

 

Mijn goede vriend Hicham organiseert over een paar weken een wel heel bijzonder schaakevenement in Amsterdam in het kader van zijn masterscriptie.

Tijdens dit experiment speel je mee in twee toernooien. Beide toernooien vinden plaats achter een computer op een online schaakplatform. In het ene toernooi speel je met volle informatie over wie je tegenstanders zijn en in het andere toernooi speel je zonder te weten wie je tegenstanders zijn. Op basis van de resultaten gaat Hicham na afloop bepalen of er een verschil is tussen je prestaties in beide toernooien. De resultaten zullen opgenomen worden in zijn scriptie. Deelnemers krijgen gratis een exemplaar toegezonden.

Lees verder op de website van HWP Haarlem.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.