Schaak Genootschap Amersfoort & Game Changer

Onze Amersfoortse Grootmeester uit Engeland presenteert zijn nieuwste boek: Game Changer:
AlphaZero´s Groundbreaking Chess Strategies and the Promise of AI

De schaakwereld werd eind 2016/begin 2017 opgeschrikt door een heel nieuw fenomeen in de schaakcomputerwereld. De heersende wereldkampioen Komodo werd verpletterd door een computerprogramma dat ‘slechts’ 40.000 stellingen per seconde analyseerde. Komodo rekende op dat moment 70 miljoen stellingen per seconde door. Het verschil bleek te zitten in het neurale netwerk, waar AlphaZero gebruik van maakt.

In het volgende experiment in december 2017 werd een blanco versie van AlphaZero enkel gevoed met de regels van het spel. Door een paar uur tegen zichzelf te spelen, ‘leerde’ het programma zichzelf schaken. Het op dat moment sterkste schaakprogramma ter wereld (Stockfish) werd vervolgens in een match vernietigend verslagen.
Grootmeester Matthew Sadler en Internationaal Vrouwenmeester Natasha Regan onderzochten meer dan 2000 partijen van AlphaZero en ontdekten dat er een geheel nieuwe stijl van spelen is ontstaan. Hun bevindingen hebben zij onder andere samengevat in hun nieuwste boek.

Het Schaak Genootschap Amersfoort, waarvan Matthew al meer dan vijftien jaar lid is, verheugt zich om de officiële presentatie van dit boek te mogen verzorgen.
Op vrijdag 31 mei (vanaf 20.00 uur) zullen Matthew en Natasha voor geïnteresseerden uitleggen waarom zij dit boek hebben geschreven. Naast leuke anekdotes zullen ook schaaktechnische verhalen de revue passeren. Uiteraard is er alle gelegenheid om vragen te stellen en kunnen de aanwezigen hun exemplaar door de schrijvers laten signeren. Een beperkt oplage is voor geïnteresseerde kopers ter plekke te verkrijgen voor een schappelijke prijs van E 19,50.

Meer informatie over het boek is onder andere te vinden op de volgende websites:
www.newinchess.com/game-changer
en.chessbase.com/post/interview-with-natasha-regan-and-matthew-sadler

Boekrecensie: Game Changer – mijn Boek van het Jaar!

Locatie: Denksport Centrum Amersfoort, Nijverheidsweg Noord 76 C te Amersfoort
Informatie: Jeroen Schuil (voorzitter@sgamersfoort.nl mobiel: 06-11496924)

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.