OKU krijgt mooie bezetting (*Update)

Het 46e Open Kampioenschap van Utrecht, van vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni, krijgt een mooie bezetting. Op dit moment zijn er vier grootmeesters die deelnemen: vaste gasten Normunds Miezis en Bogdan Lalic, de jonge Nederlandse grootmeester Twan Burg en de Bulgaarse grootmeester Petar Arnaudov. Zij krijgen echter felle concurrentie van de meesters Hugo ten Hertog, Niels Ondersteijn, Lars Ootes (alle drie lid van SV Paul Keres), Max Warmerdam en Thomas Beerdsen. De verwachting is dat daar nog diverse titelhouders bij zullen komen. Sowieso komen er zowel in de A- (>1850), B- (1500-1900) en C-groep (<1600) veel interessante aanmeldingen binnen. Ook de vierkampen, een nog vrij nieuw fenomeen bij het OKU, kan op de nodige belangstelling rekenen.

Het OKU vindt plaats in een periode dat er toch al veel bij SV Paul Keres gebeurt: donderdag 16 mei is er een lightningtoernooi, op zondag 19 mei viert de vereniging het 50-jarig bestaan en op donderdag 30 mei vindt het grootste omnisimultaantoernooi van Nederland plaats.

Ook meedoen aan het OKU? Geef je dan snel op via de toernooisite. Voor vragen kan je altijd terecht bij het mailadres oku@paulkeres.nl.

Over Jan Jaap Janse

Voorzitter van SV Paul Keres van 2003 tot 2018. Houdt van jubileumboeken, dubieuze openingen en gezellige toernooien. Vindt dat je schaken vooral niet te serieus moet nemen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.