Een youtube-playlist met filmpjes Bogoljubow, Capablanca, Euwe, Botwinnik etc.

Op Youtube is veel te vinden, dus ook filmpjes van vroeger over schaken. Iemand heeft een playlist gemaakt waarin veel van deze filmpjes verzameld zijn. Euwe met Capablanca en met Aljechin, Botwinnik met Flohr en met Petrosjan, Fischer, Tal, Spassky, Karpov en zelfs een (helaas erg kort) filmpje uit de jaren ’20 met o.a. Bogoljubow en Reti!

1 Reactie

  1. Avatar
    wimw 04 juni 2019

    Op You Tube is inderdaad heel veel te zien en het is mooi dat er zo’n playlist is gemaakt, waardoor je niet teveel hoeft te zoeken. Ik ontdekte een andere serie over wereldkampioenen en andere topschakers uit het verleden, die ook zeer de moeite waard is. The Life and Chess of ……………….. Helaas heb ik onze Max Euwe niet kunnen vinden in deze serie, maar er zijn meer┬ádan 10 afleveringen. Ik geef de link naar Lasker. www.youtube.com/watch?v=ePsYclKvdg0

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.