Groot feest rond Simon de Schaker

Deel 2 van de kinderboekenserie Simon de Schaker is vrijdagmiddag in Bussum op feestelijke wijze gepresenteerd. Boekhandel Los wilde hier maar wat graag aan meewerken. Schrijfster Joyce van der Meijden woont in Naarden, buurdorp van Bussum. Cor Wiersma, eigenaar van de boekhandel, is schaakliefhebber.

Massale belangstelling van jonge schakers bij de boekhandel.

Op straat werd een groot schaakbord neergelegd, waarop leerlingen van de Katholieke Montessorischool uit Bussum en de Minister Calsschool uit Naarden tegen elkaar speelden. De match van twee partijen eindigde in 1-1. De eerste partij kon nog lekker buiten worden afgewerkt, vanwege het weer werd de strijd later binnen voortgezet.

 

Het eerste exemplaar van het boek werd overhandigd aan Nico Schimmel, wethouder van de gemeente Gooise Meren, die bestaat uit Bussum, Naarden en Muiden. Uiteraard was de schrijfster volop beschikbaar voor een persoonlijke kennismaking en het signeren van exemplaren, oftewel een meet & greet.

 

Vorig jaar werd het eerste exemplaar in Amstelveen, bij het evenement ‘Schakers van formaat’, uitgereikt aan Ajax-voetballer Joël Veltman. Joyce van der Meijden, fan van de Ajacied, vond dat geweldig. Deze keer was het vooral een kinderfeest en dat was natuurlijk een goede keus.

 

 

 

Van deel 1, ‘Akelige Arnold’, is hier nog de recensie te lezen. Deel 2 heet ‘Oma’s schat’. Oma is op haar hoofd gevallen en moet naar het ziekenhuis. Even denkt ze dat ze weer 35 is. Maar ze is snel weer zichzelf. Helaas ziet niemand dat behalve Simon. Samen met zijn vriendinnetje Nikki probeert hij oma te redden uit verzorgingshuis Alvergeten. Daarbij moeten ze haar geheimen ontrafelen, krijgen ze weer te maken met de briljante schaakcomputer en ontdekken ze allerlei schaakmysteries.

Een recensie van het boek volgt later hier op Schaaksite.

Foto’s bij dit artikel: boekhandel Los.

De schrijfster wist uiteraard zelf heel goed hoe de stukken bewegen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.