Anish Giri schaker van 2018

Anish Giri schaker van het jaar 2018!

Op de Euweborrel in het Max Euwe Centrum (MEC) is Anish Giri voor de 6e keer uitgeroepen tot schaker van het jaar. De beste schaker van Nederland won het Tata Steel Chess tournament 2018 gedeeld met wereldkampioen Carlsen. Daarnaast won hij het supersterke Shenzhen-toernooi in China en keerde hij terug in de top-10 van de wereld. Giri was verhinderd om de prijs in ontvangst te nemen, maar sprak de aanwezigen via een video-boodschap toe.

De jury, bestaande uit Gert Ligterink (Volkskrant), Hans Ree (NRC ) en Dharma Tjiam (directeur schaakbond) riep Casper Schoppen uit tot talent van het jaar. De 17-jarige Utrechter was in 2018 de grote verassing bij het Open Nederlands kampioenschap in Dieren. Door een nederlaag in de laatste ronde tegen grootmeester L’Ami ontging hem de toernooioverwinning. Wel haalde hij in Dieren een grootmeesterresultaat, hetgeen hem in december te Groningen nogmaals lukte. Ook was Schoppen een steunpilaar van het Leidse LSG dat vorig jaar clubkampioen van Nederland werd.

De schaker en talent van het jaar worden jaarlijks door het MEC uitgeloofd.

Op de foto zien we Casper tijdens het MEC-Pleinfestival van 2016.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.