Grootmeester Grzegorz Nasuta toernooiwinnaar

Het 13e BPB Limburg Open in Maastricht is gewonnen door de Poolse grootmeester Grzegorz Nasuta. Hij eindigde samen met Internationaal Meester Thomas Beerdsen en de grootmeesters Benjamin Bok, Loek van Wely en Mikhail Gurevich op 5,5 punten uit 7 partijen, wat een gedeelde eerste plaats voor het vijftal betekende. Op grond van Toernooi Prestatie Rating werd de toernooizege toegekend aan Nasuta.

Op de foto zien we de top-5. Deze foto is gemaakt door toernooiverslaggever Frank Clevers.

Het was een hele harde strijd in de grote A-groep met ruim 120 deelnemers die allemaal een rating van boven de 2000 hadden. Cadeautjes worden niet uitgedeeld, je moet elk punt bevechten.

Vijftal

De concurrentie was groot met 10 grootmeesters en daarnaast werd op het Limburg Open een heel blik aan IM′s en FM′s opengetrokken. Allemaal sterke schakers. Na 7 ronden kwam een vijftal bovendrijven in ons toernooi, dat met 450 deelnemers weer een van de grootste van Europa was. Op grond van TPR werd de officiële toernooizege toegekend aan Nasuta. Zijn foto zal dan ook volgend jaar aan de ′wall of fame′ komen te hangen in sporthal De Geusselt.

7 uit 7 voor Bas Pasterkamp

Vermeldenswaard is een resultaat in een van de lagere groepen. In groep C2 was er een speler die alle partijen wist te winnen, jawel 7 uit 7. Dit is Bas Pasterkamp van Schaakvereniging Maastricht.

100% score Wout van Veen

Ook bij de veteranengroep was er een speler, Wout van Veen, die een score van 100 procent behaalde, 5 uit 5. Mooi dat iemand op latere leeftijd nog een toernooi zo wint. Voor het eerst een toernooizege met de volle 100%-score, meldde hij zelf.
Lees verder…

5 Reacties

  1. Avatar
    Dimitri Reinderman 11 juni 2019

    Wel zeer jammer (en slechte service) dat de partijen van Limburg Open niet op Followchess te volgen waren. Mocht iemand van de organisatie meelezen: waarom was dat?

    • Avatar
      Pieter Priems 11 juni 2019

      Hoi Dimitri, wat is er zo bijzonder aan Followchess? De partijen waren wel te volgen op chess24 en die site vind ik zelf uitstekend. Ik zag wel dat followchess een heel simpel menu heeft en dat is natuurlijk wel een plus. Groet Pieter.

      • Avatar
        Dimitri Reinderman 11 juni 2019

        Followchess is op een smartphone echt veel handiger.

        • Avatar
          Kees Schrijvers 11 juni 2019

          Daarom probeer ik ook altijd een link van FollowChess in het LIVE-overzicht er bij te zetten.

    • Avatar
      Govert Pellikaan 12 juni 2019

      Ik zie Chess24 bij de Sponsors&partners staan. Misschien is er iets over afgesproken?

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.