Benjamin Bok nummer 2 van Nederland

Het HSG Open kostte Erwin l’Ami zijn tweede plaats op de Nederlandse ranglijst. Foto: Vincent Pandelaar, HSG

Weekendtoernooien zijn gevaarlijk met een hoge rating, schreef Herman Grooten in zijn verslag van het HSG Open. Hij doelde op Erwin l’Ami en die heeft inderdaad een flinke Elo-klap gehad. Hij verloor in Hilversum 15 punten. Loek van Wely won 5 punten. Twee weken eerder in Maastricht (Limburg Open) won Van Wely ook 5 punten en Benjamin Bok 7. Beiden behoorden tot de co-winnaars.

Door deze ontwikkelingen daalt de rating van l’Ami van 2648 naar 2633 en stijgt die van Bok van 2638 naar 2645. Bok  neemt daardoor de tweede plaats op de Nederlandse ranglijst over, al heeft hij dat vooral te danken aan het zwakke weekend van l’Ami. Hij kan ook dankjewel zeggen tegen Rieks Taal en Eelke Wiersma, die l’Ami in hotel Lapershoek versloegen. Met het Nederlands kampioenschap, dat volgende week in Amsterdam wordt gespeeld, krijgt Erwin l’Ami de gelegenheid de hiërarchie te herstellen. Of Benjamin Bok verstevigt zijn net verworven tweede plaats.

Loek van Wely stijgt van de zevende naar de vierde plaats, maar dat is minder interessant want er staan veel spelers vlak onder elkaar.

Overigens reken ik hier met de FIDE-lijst van actieve spelers. Klik je daar op ‘all’, dan zie je dat Robin van Kampen op de tweede plaats staat met 2658. Hij heeft echter een jaar geen officiële partijen gespeeld en verdwijnt daarom (tijdelijk) van de lijst van actieven. Met de inactieven erbij staat Jeroen Piket (wie is dat ook alweer?) met 2624 op de vijfde plaats.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.