Glorney 2019:  het Nederlands team is rond

Over een paar weken vertrekken twintig Nederlandse jeugdschakers, drie coaches, twee begeleiders en een aantal ouders naar Ierland. Voor het tweede jaar op rij gaat Stichting Pathena met het Nederlands Jeugdteam de uitdaging aan! Vorig jaar was het een succesvol jaar in Schotland. Drie van de vier cups werden gewonnen. Uiteraard gaat het team voor nieuwe successen. Het toernooi zal worden gehouden van 22-24 juli 2019 in Ierland.

Onder leiding van coaches Hugo ten Hertog, Anne Haast en Mark Haast zullen de twintig jeugdschakers weer in vier leeftijdsgroepen gaan strijden om de overwinning. Opnieuw doen de landenteams van Engeland, Schotland, Ierland, Wales en Frankrijk mee.

De selectie is rond. Dit jaar was het niet eenvoudig, want het Glorney toernooi valt precies tijdens het ONK in Dieren en uiteraard midden in de vakanties, maar er staat wederom een mooi team.

Jeugd U18 (max. 5 jongens/meisjes)
Luuk Baselmans
Joris Kokje
Jonas Hilwerda
William Gijsen
Jorik Klein

Meisjes U18 (max. 3 meisjes)
Jule Cordes
Marieke van Essen
Pascalle Monteny

Jeugd U14 (max. 6 jongens/meisjes)
Dylan Achuthan
Wahe Boghossian
Romayn Brandsma
Daniel Kutchoukov
Timo Yeh
Ciro Catalan

Jeugd U12 (max. 6 jongens/meisjes)
Polle van Arendonk
Léon Niemeijer
Dana Verheij
Jesse van Dongen
Kobe Smeets
Alan Bakija

Met deze twintig jeugdschakers gaat Stichting Pathena de uitdaging aan.

De toernooiwebsite is glorneycupchess.org, maar de Nederlandse belevenissen in Glasgow zullen uitgebreid te volgen zijn via home.pathena.nl

Voor verdere info en vragen: pathena.schaak@gmail.com

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.