Timman, Hort en Andersson naar Spakenburg

Aankomende zaterdag wordt in Bunschoten-Spakenburg het tweede FishPartners Open rapidtoernooi georganiseerd. Publiekstrekkers zijn de voormalige topspelers Jan Timman, Vlastimil Hort en Ulf Andersson, die allen hun opwachting maken in de businesslounge van tweededivisionist VV IJsselmeervogels.

De speellocatie van a.s. zaterdag

Zij nemen het op tegen 61 gelukkigen, waaronder Ivan Sokolov en Lucas van Foreest. Naast 64 ‘gewone’ schakers werpen ook vier computers zich in de strijd. Op papier favoriet is de moderne Pewatronic Grandmaster, op papier ruim sterker dan de wereldkampioen. Ook de wereldwijd unieke Mephisto TM 68040 maakt zijn opwachting. Dit experimentele apparaat uit 1990 wordt geschat op 2370. De andere twee computers dateren uit de jaren tachtig en rekenen niet sneller dan een moderne koelkast.

Van de Mephisto Academy (bouwjaar 1989 en rating 1981) worden geen wonderen verwacht. Bron foto: www.schach-computer.info

Het toernooi is helaas volgeboekt en ook de reservebank is inmiddels redelijk bezet. Meer info is te vinden via fishpartnersopen.nl. Uitslagen / indelingen worden al tijdens het toernooi gepubliceerd op livechess.nl, live-partijen zijn te volgen via de DGT cloud en via Chessbomb. Vorig jaar won verrassend Kevin van Brummelen, zaterdag 29/6 omstreeks 17.30 uur kennen we zijn opvolger!

5 Comments

 1. Avatar
  Hendrikom juni 27, 2019

  En natuurlijk is de computerverpulveraar van weleer John van der Wiel er ook weer! Vorig jaar ontliepen de computers hem, maar of ze dat deze keer weer gaat lukken?

 2. Avatar
  Rene Olthof juni 27, 2019

  In Platja d’Aro zitten momenteel vier andere Legends te schaken: Karpov, Ljubojevic, Vaganian en Romanishin. Laatstgenoemde komt binnenkomt weer naar Vlissingen…

 3. Avatar
  Bart Stam juni 28, 2019

  Een prachtig deelnemersveld met mijn schaakhelden Timman, Andersson en Hort. Ondanks de drukte voor het NK kom ik morgen zeker even kijken!

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.