Fish Partners: foto’s van Frans Peeters

Dat Frans Peeters prachtige foto’s maakt, wisten we al. Gisteren liet hij dat weer eens zien met zijn foto’s van het Fish Partners Toernooi in Spakenburg, waar hij overigens ook arbiter was. Het toernooi heeft twee belangrijke kenmerken: er doen computers mee (deze keer vier) en een paar legendes. Naast Jan Timman waren dat deze keer Vlastimil Hort en Ulf Andersson. Ook Hans Ree en John van der Wiel waren erbij, nationale legendes. Een derde opmerkelijk kenmerk is dat er werd gespeeld in de prachtige skybox van IJsselmeervogels, maar dat is misschien niet waar de schakers op af komen.

Op deze foto is te zien hoe het schaken tegen een computer gaat. De schaker (Henk van der Poel) kijkt zeer geconcentreerd naar zijn stelling. De operator (bediener van de computer) wacht relaxed af wat Henk zal spelen. In deze link nog een heleboel foto’s. De oude man die de eerste zet uitvoert aan het bord van Benjamin Bok is Tijmen Vedder, vader van onder anderen Richard en Henk, coryfeeën van En Passant. We zien ook Marleen van Amerongen, voorzitter van de KNSB, en Bart Stam, toernooidirecteur van het Nederlands kampioenschap dat morgen begint. Jaap Vogel is ook wel een beetje legendarisch. Hij speelde in de jaren zeventig mee in het Nederlands kampioenschap en heeft nog tegen IJsselmeervogels gevoetbald. De jongeman met wie Tea Lanchava charmant gearmd staat, is haar zoon. Ook een sterke schaker.

Morgen is hier het verslag uit De Gooi- en Eemlander te lezen.

 

1 Reactie

  1. Avatar
    Hendrikom 01 juli 2019

    Leuk voor Jaap om te weten dan wellicht, is dat de cake die de deelnemers na afloop meekregen, gesponsord werd door Jaan de Graaf, uw marktbakker die in de zeventiger jaren beroepsdoelpuntenmaker was bij AZ ’67 en Go Ahead Eagles en dat niet op zondag deed!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.