ROC Nova College Schaaktoernooi 2019

Matthew Sadler heeft voor de zoveelste keer het Nova College-toernooi op zijn naam geschreven. In de slotronde was hij te sterk voor Chiel van Oosterom, die een geweldig toernooi geen passend slot kon geven. Omdat Petar Arnaudov er net niet doorheen kwam bij Nico Zwirs eindigde Sadler als enige op vijf punten.

Toernooidirecteur Harry Wierda was in zijn nopjes met de indeling voor de slotronde: twee van zijn vaste gasten én favoriete spelers tegen elkaar strijdend om de toernooioverwinning. Spannend werd de ontmoeting echter niet.

Sadler had het geluk dat hij voor de vierde keer achter de witte stukken mocht plaatsnemen. Na 2x 1.c4 en 1x 1.e4 probeerde hij nu 1.d4. Na 8.b3 verzonk Van Oosterom voor het eerst in gepeins. In een eerdere partij had hij eens 8…Pa6 gespeeld, terwijl Sadler wel eens 8…h6 tegen had gekregen. Nu koos Van Oosterom voor de hoofdzet 8…e5, maar hij bleek niet op de hoogte van de subtiliteiten in de stelling. Na lang gepeins koos hij voor het onnauwkeurige 10…f4?!, waarna Sadler er als de kippen bij was. Zwarts stukken bleven grotendeels in de parkeergarage achter terwijl wit naar hartelust opstoomde. Na 17 zetten stond het zo:
Lees verder…

Informatie | Eindstanden & uitslagen: A-groep, B-groep | Partijen in de viewer

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.