Wat een feestelijke dertiende

Ik heb zelden zo’n feestelijk publiek gehad bij een schaaktoernooi! Ongeveer 500 personen en 150 mini’s waren aanwezig bij de Swetterhage Run op en rond de parkeerplaats van de sporthal. Iemand riep tegen me, dat heb je leuk georganiseerd zo’n dertiende toernooi. Dat zal wat gekost hebben.
De arbiters waren er maar wat druk mee: bordjes ophangen met geen toegang, verboden toegang, geen toegang voor Swetterhage deelnemers, alleen die toiletten gebruiken en daardoor ontstond er een lange lint van wachtenden personen – van buiten naar binnen naar de toiletgroep toch al snel 50 meter – en vanzelfsprekend allen met hoge nood: zie een panoramafoto van de rij vanaf de entree naar het toilet en het feestgedruis op de parkeerplaats met de mini’s. Maar de geluidsoverlast bleef Feestgedruisgelukkig beperkt tot enig muzikaal gebonk op de achtergrond.

3e ronde
Bij de derde etappe van de Leidse Chess Tour op zondagmiddag onder meer ook een bezoeker met een hogere rating dan de sterkste in het toernooi. Traditioneel is dat grootmeester Jan Smeets (2604) die jarenlang de speelverzoeken van de organisatie heeft weten af te houden met allerhande ‘smoezen’. Ook enkele teamgenoten aanwezig van landskampioen LSG; er spelen er ook vier in het hoofdtoernooi. In de kroongroep opnieuw veel strijd met vier vechtremises. Maar de Leidse hoop op bange dagen John van der Wiel moest knokken voor lijfsbehoud en dat redde hij nipt niet tegen Deep Sengupta. Vijf zetten voor het eind miste hij de remise (Tc6). Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.