Nederlands team goed uit de startblokken in Glorney Cup

Het Nederlands team heeft een goede start gemaakt in de Glorney Cup. Zowel tegen Wales als tegen Ierland werden goede resultaten geboekt.

Glorney

IERLAND – In de Glorney Cup (U18) wist het team onder leiding van coach Hugo ten Hertog een 5-0 overwinning te behalen tegen Wales. Het begin van de partijen was nog niet denderend, maar het resultaat mocht er wel zijn. Ook tegen Ierland verliep het soepel. Met 4-1 werd er gewonnen, zodat op dag 2 tegen Engeland een echte clash kan worden verwacht. Dit team is sterk opgekomen!

Gilbert

Bij de meisjes U18 (Gilbert Cup) is de concurrentie zeer zwaar. Jule Cordes wist mooi remise te spelen, terwijl na bijna 5 uur spelen uiteindelijk Pascal Monteny wist te winnen. Een mooie prestatie

Robinson

De U14 groep is zwaar bezet. Ook Wales had goede spelers meegenomen. Toch stond er uiteindelijk na de ochtendronde een 4-2 winst op de borden. Timo Yeh, Wahe Bogassian, Dylan Achutan en Ciro Catalan brachten de overwinning binnen.

Stokes

Bij de Stokes cup (U12) begon de dag voorspoedig. Coaches Anne Haast en Mark Haast hadden het team goed voorbereid en ondanks de korte nachtrust kwam veel voorbereiding op het bord. Met 4,5-1,5 werd een mooi resultaat neergezet, alhoewel de concurrentie Engeland en Frankrijk hard toesloeg, door allebei met 6-0 te winnen. Tegen Ierland verliep het in de middagronde minder soepel. Ondanks mooie overwinningen van Dana Verheij, Leon Niemeijer en Valentijn van Warmerdam zat er niet meer in dan 3-3. Prolongatie van de titel lijkt wat verder weg.

 
Live: www.glorneycupchess.org/live_gilbert.htm

Live: www.glorneycupchess.org/live_glorney.htm

Live: www.glorneycupchess.org/live_robinson.htm

LIve: www.glorneycupchess.org/live_stokes.htm

 

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.