KNSB-onderscheiding voor Corry Vreeken

Corry Vreeken heeft gisteren een onderscheiding ontvangen uit handen van KNSB-voorzitter Marleen van Amerongen. Dat gebeurde in Rotterdam bij het Nederlands Kampioenschap Bedrijfsschaak.

 

De ‘grand old lady’ van het Nederlandse schaak, inmiddels 90 jaar, doorbrak bij het Nederlands kampioenschap voor vrouwen in 1960 de hegemonie van Fenny Heemskerk. Tot en met 1970 werd ze vijf van de zeven keer kampioen van Nederland. De FIDE benoemde haar later tot ‘Honorary Woman Grandmaster’.

 

Corry Vreeken was voorzitter van de schaakclub Rotterdam. Hoogstpersoonlijk haalde ze Joop van Oosterom over om met zijn bedrijf Volmac het eerste team te sponsoren. Het werd een superteam, dat van 1977 tot en met 1995 zestien van de negentien keer landskampioen werd. Corry Vreeken was vele jaren teamleider.

Later deze week, als we ook de overwegingen van de KNSB hebben gelezen, komen we met een groter verhaal over Corry Vreeken. Nu alvast deze prachtige foto van Frans Peeters.

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.