BSG – Kennemer Combinatie 6½ – 3½

BSG kwam goed uit de startblokken, met een ruime overwinning op Kennemer Combinatie, de landskampioen van 2017. Verslaggever Jesper de Groote noemt het een stunt, maar BSG is wel versterkt. Al speelden de nieuwelingen niet mee, tot verbijstering van de fotograaf van De Gooi- en Eemlander, die was opgeroepen om ze te fotograferen. Kennemer Combinatie is verzwakt, maar dat was niet de enige oorzaak van de nederlaag. Opvallend waren de nederlagen van Loek van Wely en Jorden van Foreest. Een verslag met analyses.

 

BSG is met een ruime overwinning aan het nieuwe competitieseizoen begonnen. Het sterke team van Kennemer Combinatie werd met 6½-3½ naar huis gestuurd, waardoor BSG nog minstens een maand van de gedeelde koppositie kan genieten.

In het Denksportcentrum ontving de nummer vijf van vorig seizoen de nummer drie van vorig seizoen, het team van Kennemer Combinatie. Nog maar een half jaar geleden stonden beide teams in Haarlem tegenover elkaar en won de thuisploeg met groot machtsvertoon. Ditmaal waren de rollen omgedraaid en won BSG redelijk overtuigend.

De eerste wedstrijd van het seizoen begon vredelievend met twee weinig enerverende zwartremises van Robert tegen Miguoel Admiraal en Jesús Garrido Dominguez tegen Liam Vrolijk. In beide partijen ging de bezem er gauw door, waarna de handjes geschud konden worden. Dat was ook het geval bij Ton tegen Gerard Rill. Het verschil met de andere partijen was dat nu de bezem vooral door zijn eigen stelling ging, zodat hij de felicitaties aan zijn tegenstander moest laten.

Heel wat beter verging het BSG aan de hoogste borden, waar Kennemer Combinatie twee Nederlands kampioenen had opgesteld. Aan het hoogste bord werd onze Groenlandse Grootmeester Mads weer aan Loek van Wely gekoppeld. Twee jaar geleden versloeg hij de Tilburger nog in een lang eindspel, nu ging het heel wat soepeler nadat King Loek op de beruchte dertiende zet een lelijke blunder uit zijn vingers liet glippen. Het kostte hem een belangrijke pion en de partij. Aan het bord ernaast was Ruud tegen Jorden van Foreest heel voorzichtig begonnen en dat moest hij bijna bezuren toen hij opeens een kwaliteitsoffer naar zijn kop geslingerd kreeg.

Lees verder op de website van BSG.

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.