Groninger Combinatie – LSG IntelliMagic 3½ – 6½

LSG IntelliMagic werd de laatste twee seizoenen kampioen van Nederland en versterkte zich deze zomer met Jan Smeets en Mark Haast. Daarmee stelt de ploeg uit Leiden zich nadrukkelijk weer favoriet voor de landstitel. Toch ging het moeizaam tegen promovendus Groninger Combinatie, mede doordat Jan Smeets met een nederlaag tegen Julian Kramer een ongelukkig debuut had. De uitslag viel toch nog ruim uit. Een verslag met twee partij-analyses.

 

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, heeft het eerste tiental een zwaarbevochten overwinning behaald in en tegen Groningen. Lange tijd leek het erop dat de wedstrijd in 5-5 zou eindigen, maar in de slotfase vielen alle uitslagen de goede kant op en kwam er een geflatteerde 3½-6½ op het scorebord te staan.

Vol goede moed waren we naar Groningen afgereisd in onze sterkst mogelijke opstelling. Waarschijnlijk ook de sterkste opstelling waarmee LSG ooit heeft gespeeld! De twee nieuwe aanwinsten gaven allebei akte de présence. Jan Smeets is terug gekeerd op het oude nest en zal dit seizoen af en toe mee spelen. Debutant Mark Haast heeft jarenlang bij Stukkenjagers gespeeld en heeft de laatste tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Hij heeft recentelijk de 2400 gehaald en zijn laatste norm binnen gehaald. Hij zal het volgende FIDE congres dan ook tot IM worden benoemd. Gefeliciteerd! Eelke Wiersma en Martin Roobol gaan dit seizoen proberen om LSG 2 in de 1e klasse te houden.

De opstelling hadden we twee weken eerder al gemaakt tijdens de traditionele BBQ. De voortekenen waren goed. In september wil het wel eens slecht weer zijn, maar uitgerekend op de 14e was het schitterend weer en konden we heerlijk buiten bijpraten, schaken, eten en drinken. Het was weer erg gezellig en dat bleek wel toen de laatste gasten zo rond 2.30 uur weg gingen.

Lees verder op de website van LSG.

 

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.