HMC Den Bosch – Caïssa 6 – 4

Het Amsterdamse Caïssa is na acht jaar terug in de Meesterklasse, maar kreeg het meteen zwaar. Tegenstander HMC Den Bosch werd vorig jaar immers tweede. De krappe nederlaag van 6-4 vonden de Amsterdammers eervol. Ze zien uit naar de tweede ronde, waarin ze tegen Groninger Combinatie spelen, de andere promovendus. Good-old Albert Blees, die overkwam van de caféclub Laurierboom Gambiet, verschalkte grootmeester Martijn Dambacher. De oude meester kan nog voor iedereen gevaarlijk zijn.

 

De eerste wedstrijd van het seizoen in de Meesterklasse heeft helaas een nederlaag opgeleverd. Tegen de nummer 2 van Nederland ging Caissa eervol met 6-4 onderuit.

De eerste wedstrijd in de Meesterklasse was een tamelijk spannende affaire. Op bijna alle borden werd fikse strijd geleverd en ging het spelverloop in golven op en neer. Halverwege de middag ontstond er consternatie: twee spelers van Caissa waren aan het verkeerde bord gaan zitten! Hoe is het mogelijk! Wat nu? Het reglement zegt er blijkbaar niks over. De wedstrijdleider wilde de partijen opnieuw laten starten. Maar in onderling overleg werd besloten door te spelen.

Toen vijf van de tien partijen afgelopen waren, stond Caissa met 3-2 voor. Alje Hovenga scoorde het eerste volle punt aan onze kant. Vanuit een verloren positie (twee minuspionnen) kreeg hij plotseling een winnende aanval in handen. Een onverwachte meevaller! Het volgende volle punt werd gescoord door nieuwkomer Albert Blees. Ook hij kreeg vanuit een wat mindere positie plotseling een vol punt in de schoot geworpen van IGM Martijn Dambacher.

Lees verder op de website van Caïssa.

 

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.