1B: UVS – LSG 2 : 3½ – 6½

Mag je schaken in korte broek en aan het bord een stokbrood met beleg smeren en opeten? Dat zijn twee verschillende vragen en krijgen geen antwoord, behalve dat het gebeurde. UVS is iets sterker dan LSG 2, maar miste een paar spelers en verloor de wedstrijd. De tegenstander van Michiel van Wissen kwam niet opdagen en dat is nooit leuk, maar ieder nadeel heeft zijn voordeel: Van Wissen kon hierdoor verslag doen.

 

Dit seizoen gaat LSG 2 het eens proberen in de 1e klasse. In de eerste ronde tegen UVS, dat met IM Hans Klip en nog vijf 22+ spelers een iets beter team heeft dan wij. Bij binnenkomst bleken echter Klip, Retera en Bons niet te spelen en UVS speelde dus met 3 invallers. Wij misten Peter voor de sterkste opstelling en voor hem speelde Alisha. Teamleider Michiel van Wissen doet verslag.

Dat was al een aardige meevaller en de volgende meevaller was dat mijn tegenstander, Hamoen Habibi, niet kwam opdagen. Na een uur wachten was het dus 1-0 voor ons. Jammer dat ik niet kon spelen, maar zodoende kon ik wel alle partijen goed volgen. Dat was nog niet zo makkelijk, want de tiebreak Liren Ding vs Yangyi Yu was ook bezig…. Volgens de UVS-ers kwam de afmelding van Hamoen om 3 uur die middag binnen per e-mail…

De eerste die na mij klaar was, was Alisha. Helaas probeerde ze te krampachtig een vrijpion te houden en vergat ze de verdediging van haar koning. Haar tegenstander had al snel in de aanval kunnen winnen, wikkelde echter af naar een gewonnen eindspel dat hij snel won. Gelukkig waren ook meevallers. Zo stond Alex al snel prima: hij had de pionnenstructuur van zijn tegenstander verbrokkeld, al had zijn tegenstander wel het loperpaar als compensatie. Het moet gezegd worden dat zijn tegenstander zijn witveldige loper had kunnen bevrijden door middel van een tijdelijk pionoffer. Dit werd door beide spelers gemist en Alex drukte zeer overtuigend een punt. Tussenstand: 2-1 voor ons.

Lees verder op de website van LSG.

 

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.