Wereldkampioen dammen Georgiev maakt uitstapje naar schaakbord in Hoogeveen

Wereldkampioen dammen Aleksandr Georgiev is misschien wel de opvallendste deelnemer aan het schaaktoernooi in Hoogeveen. De Russische wereldkampioen dammen komt vanaf zaterdag in de tweede amateurgroep uit, hoewel hij zondag even terugkeert achter het dambord om net als onder meer oud-wereldkampioen Roel Boomstra mee te doen om de winst op het WK rapid in Beilen. Lees verder…

3 Reacties

 1. Avatar
  Johan Hut 17 oktober 2019

  In de krant wordt Jan Werle een Groningse grootmeester genoemd. Dat is logisch voor een regionale krant, maar Werle woont intussen in Woerden, provincie Utrecht. Hij is ook niet in Groningen geboren en overigens ook niet in Friesland. Maar het Dagblad van het Noorden rekent hem nog graag tot “de onzen”.

  • Avatar
   Johan Hut 17 oktober 2019

   Inmiddels gevonden: Jan Werle is geboren in Warnsveld, gemeente Zutphen (Gelderland). Hij is opgegroeid in Friesland, heeft gestudeerd en gewoond in Groningen en woont nu in Woerden. Hij speelt nog wel voor Groninger Combinatie, dus de vermelding in de krant is niet heel gek.

   • Avatar
    Peter Huisman 17 oktober 2019

    Ja, dat zijn altijd lastige dingen. Vaak wordt de actuele woonplaats aangehouden. Jan Timman (naar ik meen geboren en getogen in Delft) woonde zijn halve leven in Amsterdam en dan werd er geschreven over “de Amsterdamse grootmeester”, ook in de periode dat hij voor (Volmac) Rotterdam speelde. Sinds enige jaren woont hij in Arnhem, lees je veelal “de Arnhemse grootmeester” en komt hij uit voor Wageningen. Met Gert Ligterink, Sipke Ernst, Sergei Tiviakov en een hele familie van Foreest is Groningen hoe dan ook goed bedeeld, met of zonder Jan Werle!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.