Hoogeveen Open en Matches

Finale Open toernooi:

Open toernooi:

Vanaf 20-10: Timman-Abdumalik en Firouzja-Cori in Hoogeveen Matches

4 Reacties

 1. Avatar
  Dee Dee 24 oktober 2019

  Absurd dat de gehele top 4 niet speelt komende ronde, of vergis ik mij…?

  Ben benieuwd, kan me niet voorstellen dat er een goede reden voor is…….je doet mee of niet

  • Avatar
   Kees Schrijvers 24 oktober 2019

   Volgenns de website: In het Open toernooi maakten Jan Werle en Javokhir Sindarov zeer snel remise en daarmee plaatsten ze zich voor de kruisfinales. Sipke Ernst deed dat ook via een remise vanuit betere stelling met de Italiaanse grootmeester Pier Luigi Basso. Tot veler verrassing plaatste de 14-jarige Russische Viktoriia Kirchei zich na een zege op Thomas Beerdsen. Ze had een piepkleine voorsprong op Roeland Pruijssers volgens de toernooiprestatierating.

  • Avatar
   Johan Hut 25 oktober 2019

   Na zeven ronden wordt de top vier losgekoppeld van de rest van het toernooi en gaat verder als knock-outfinales. Reden: voorkomen van de gebruikelijke snelle remises in de laatste ronde. Door dit systeem kom je tot één toernooiwinnaar. Ik weet niet hoe lang ze dit al doen, maar in elk geval vorig jaar ook.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.