Loek van Wely wint Stormschaaktoernooi

Van Wely in 2017. Foto: Harry Gielen.

Het Stormschaaktoernooi in Aartswoud, vorig weekend, had een merkwaardig speeltempo. Voor de eerste drie partijen kregen de spelers acht minuten per partij, daarna werd het steeds sneller en de laatste drie partijen werden gespeeld met één minuut per persoon plus twee seconden per zet. Loek van Wely won, voor Hing Ting Lai en Lucas van Foreest. Hier een verslag van Jessica Stratmann-Koning.

 

Afgelopen zondag 13 oktober werd de tweede editie van het Stormschaaktoernooi georganiseerd. Helaas waren er in de laatste dagen voor het toernooi relatief veel afmeldingen door ziek en zeer. Gelukkig kwamen hiervoor ook nog wat late aanmelders terug, waardoor we dit jaar met 48 deelnemers startte.

De eerste deelnemers waren al ruim op tijd aanwezig en konden vast wat schaken of een kopje koffie nemen. Veel bekende gezichten en schakers uit de omgeving hadden zich aangemeld en dit jaar was er zelfs een internationale aanmelding, vanuit El Salvador.

Na het welkomstwoordje van Herman van Bleisem en uitleg van de wedstrijdregels door Sernin van de Krol, de wedstrijdleider voor deze dag, konden de deelnemers van start gaan met de eerste ronde! De indeling van de eerste vierkamp werd op basis van een Zwitsers systeem gedaan en daardoor kon het schaakniveau in de eerste vierkamp nogal uiteenlopen.

Lees verder op de website van schaakclub Aartswoud.

 

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.