Moucheroud aan kop met de volle buit na twee ronden

Jérémy Moucheroud: 2 uit 2 (foto: René Olthof)

Zoals Luis Rentero in zijn ergste jaren legt toernooiorganisator Paul Tuijp de zweep over de deelnemers van de Meestertienkamp van het Haarlemse Meesters-toernooi. Na de vermanende woorden in zijn verslag van de eerste ronde (zeer tegen de gewoonte in eindigden vier van de vijf partijen in remise) wisten de spelers wat hen te doen stond. Vijf beslissingen waren het resultaat.

Voor Jérémy Moucheroud was dat al zijn tweede punt, al is hij ook de enige die tweemaal met wit mocht aantreden. In een Frans-Duits onderonsje was vandaag Guntram Hainke het slachtoffer van de dadendrang van de Fransman. Het zag er zeer overtuigend uit wat Moucheroud liet zien: vanuit een Aljechin veroverde hij eerst het loperpaar, toen een pion, toen nog een en toen nog een. In deze volstrekt hopeloze stelling ging de Duitser door zijn vlag: Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.