Jasel Lopez grijpt de leiding

Van de drie koplopers won er vandaag een, de ander speelde remise en de derde verloor. Jasel Lopez was de gelukkigste van het stel en voert na vier ronden de ranglijst aan. Wonderlijk genoeg keek Jasel na vijf zetten met wit tegen dezelfde stelling aan als gisteren met zwart, maar Gerard Welling verkoos uiteindelijk een zijpad van het Slavisch. Erg gunstig pakte dat niet uit, zeker niet na de vrijwillige opgave van het loperpaar. De open g-lijn bezorgde Lopez bovendien initiatief. Later werd die ingeruild voor een open h-lijn, maar pas echt desastreus werd het toen wit over de e-lijn binnenviel.

Lopez – Welling na 26.De6

In deze slotstelling lijkt zwart nog wel even te staan, maar bij nadere inspectie blijkt dat hij geen vin kan verroeren en niets zinnigs kan verzinnen tegen, pak hem beet, f3-f4-f5.

De andere IM aan kop, Piet Peelen, ging tenonder tegen Rick Lahaye, die zijn hoop op een norm derhalve nog levend houdt. Vandaag waren we op zet 5 uit de boeken: Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.