Hoogeveenchess dag 7


De zevende en een-na-laatste dag zit er op. In de Open groep keken we naar de strijd tussen de eerste vier van het toernooi die een play-off speelden. De rest strijdt voor de vijfde plaats. De nummer 1 tegen de nummer 4 betekende een 13-jarige Oezbeek (Sindarov) tegen een 14-jarige Russin (Kirchei). De nummer 2 tegen de nummer 3 betekende strijd tussen twee grootmeesters van de Groningse Combinatie (Sipke Ernst tegen Jan Werle). Winnaars werden Sindarov en Ernst die morgen om de titel gaan spelen. Werle en Kirchei spelen om plaats 3 en 4. Bij remises volgen vluggertjes. Vorig jaar waren er veel vluggertjes en dat is voor het publiek fijn, maar voor de spelers wat minder.

meer foto’s

Lees meer

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.