Jasel Lopez stelt toernooiwinst veilig met ronde te gaan

Met nog één ronde te spelen heeft Jasel Lopez de winst van het vijfde Haarlemse Meesters-toernooi veiliggesteld. Zelf won de Arubaanse IM van Rick Lahaye, terwijl de nog enige achtervolger van importantie, Jérémy Moucheroud, remise overeenkwam met Babak Tondivar.

Jasel Lopez (foto: René Olthof)

Moucheroud zal met zijn gedachten vermoedelijk ook eerder bij de lonkende meesternorm hebben gezeten dan bij de toernooioverwinning. Morgen staat het treffen met Lopez gepland, en als die de organisatie mild gestemd is, volstaat een halfje om het felbegeerde resultaat in de wacht te slepen.

Vandaag kreeg de Fransman opnieuw Frans tegen zich. Net als tegen Nathan De Strycker in ronde 6 bereikte Moucheroud daar niet veel tegen, en deze keer moest hij zelfs oppassen.

Moucheroud – Tondivar na 22.Pc2

In deze stelling heeft wit net (onnodig) zijn paard van d4 teruggetrokken naar c2. Sterk is nu bijvoorbeeld 22…Pe5, en zelfs 22…Te5!? komt in aanmerking; het idee is dat wit zijn zwartveldige loper hard nodig heeft voor de verdediging en bovendien de witte dame zich in een penibele situatie bevindt. Tondivar koos voor 22…Le6 en herhaalde na 23.Pe3 Lf7 24.Dg4 Le6 25.Dh5 Lf7 sympathiek de zetten in een nog altijd plezierige stelling.
Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.