Sipke Ernst, Martijn Hardeman en Andries Mellema winnen in Hoogeveen

Sipke geeft commentaar op zijn partij. Stelling voor a4xb5 de beslissende fout volgens commentator Hans Böhm. Pa3 was beter.

Het kon niet op voor ons Nosbo-ers vandaag. De drie winnaars komen alle drie uit onze regionale bond.

Het Open toernooi werd gewonnen door Sipke Ernst. Nadat hij gisteren gewonnen had van Jan Werle, won hij vandaag van de 13-jarige Sindovar. Daarbij de opmerking dat deze jongeling al grootmeester is en hij maar 10 ratingpunten minder heeft dan Sipke. De partij zelf kwam Sipke nog toelichten voor het publiek in het café.

Commentaar Sipke op de website van de organisatie

‘I was just playing along, actually,’ the 40-year-old grandmaster said in his own self-deprecating way. ‘Then he came up with 17.d4, which was in fact very good. If he had continued with d4-d5 I might have been in some trouble. As it went, I got quite active play. Then his e4-pawn went off and he started to exchange the wrong pieces. The queen ending was hopeless for him.’

Lees meer

 

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.