KNSB ronde in het hoge Noorden

Uw verslaggever was er bij in het Denksportcentrum in Groningen alwaar er zes wedstrijden werden gespeeld. Ik verheugde me er al op om van al die wedstrijden wat smeuïge verhalen te vertellen. Tenslotte speel ik nu zelf in de vierde klasse en dan zie je vaak niet meer dan je eigen wedstrijd. Helaas voor mij wou ik zelf en mijn tegenstander niet meewerken aan een korte winstpartij mijnerzijds. In tegendeel, zijn pionoffer in de opening was bij mij bekend en ik vind dat ik gewoon een pion win. Echter sloeg ik een zet over en kreeg een geweldige aanval over me heen. Met als gevolg een zware partij die duurde tot nadat alle ander partijen van de zes wedstrijden waren afgelopen. Tja en dan blijven er alleen een paar snelschakers over die blij zijn als ze nog wat kunnen vertellen over hun laatste snelschaakpartij, maar die hun lange ‘serieuze’ partij al lang zijn vergeten.

Dan maar eens kijken wat men allemaal geschreven heeft op hun eigen website. Het lijkt wel of dat steeds minder en later wordt. Is een website te ouderwets om met de buitenwereld te communiceren? Vindt men het voldoende om wat korte kreten te slaken in de besloten Whatts App groep? Tja presenteren van je club is blijkbaar niet belangrijk meer. Toch maar proberen of ik een overzicht kan maken.

Lees meer

Over jan van os

Ik ben meer dan 55 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november 2020 ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.