1A: Paul Keres – Caïssa Eenhoorn 7½ – 2½

Zoals al te lezen is in het verslag van Amstelveen, zal Paul Keres kampioen worden in 1A. De Utrechters zullen zelf denken dat er dan eerst nog gespeeld moet worden. Dat gebeurde deze ronde tegen Caïssa Eenhoorn uit Hoorn, dat door omstandigheden zwak opkwam. De uitslag was ernaar. Een verslag met partijfragmenten en foto’s.

 

 

De 2e speelronde stond de ontmoeting met Caïssa-Eenhoorn op de planning. Geen onbekend team: in het voorjaar waren ze nog op bezoek  gekomen. Al snel bleek dat zij niet op volle oorlogssterkte naar Utrecht af zouden reizen. Peter Doggers was bij het WK Fischer Random en een andere speler verbleef in Barcelona. WIM Arlette van Weersel (waar ondergetekende in het voorjaar nog van verloor) was ziek en eveneens verhinderd. Zodoende kreeg ik een belletje van de altijd sympathieke Tom Balla dat bord 4 leeg zou blijven. Wesley was toch al van plan er een kort schaakmiddagje van te maken, want er stond ook nog RKC – Heracles op het programma om 18:30, diep in Brabant. Als teamleider vond ik het geen uitgemaakte zaak dat je om 18:30 klaar bent, laat staan als je dan in een andere provincie moet zijn! Het onderwerp van hoe lang een schaakpartij duurt, gaat nog vaker voorkomen dit verslag, kan ik alvast vertellen . Okay, de wedstrijd dus, met wij 1-0 voor. Toen bleek ook nog dat de tegenstanders bij de invallers het 2e hadden gespaard. Hierdoor hadden we over het hele team gemiddeld zo’n 300 punten meer (onder andere door een 1600- en een 1700-speler op bord 9 en 10).

De wedstrijd is begonnen:

Lees verder op de website van Paul Keres.

 

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.