1A: Zukertort Amstelveen – Philidor 1847 Leeuwarden 8 – 2

Zukertort Amstelveen en Philidor Leeuwarden zijn gedegen eersteklassers. Als Amstelveen dan met 8-2 wint, is dat bijna per definitie geflatteerd. Dat vindt verslaggever Piet Peelen ook. Verder meldt hij alvast dat Paul Keres kampioen zal worden. Na twee ronden is dat wel wat vroeg om te zeggen. Kennelijk wil Peelen zijn ploeg in de underdogrol brengen of Paul Keres zand in de ogen strooien. In het verslag is door te linken naar het verslag van Philidor. Dat is mooi.

 

Het seizoen is voor ons prachtig begonnen en we staan zelfs gedeeld aan kop! Maar Paul Keres is van meesterklasseniveau, dus de aanstaande kampioen. Philidor speelt al jarenlang eerste klasse en is een geduchte tegenstander. De verwachting was dan ook dat het net als tegen Wageningen een spannende wedstrijd zou worden.

Vanaf het begin ging het best lekker en in de beslissende fase vielen bijna alle partijen in ons voordeel uit. Dat bracht een wat geflatteerde 8-2 op het scorebord. Na afloop werd enthousiast geanalyseerd in de kantine en bij de Chinees was de stemming opperbest.

Het is zondagavond en ik maak gretig gebruik van de inbreng van anderen, zoals het prima verslag op de site van Philidor 1847.

Sander was als eerste klaar. Hij dwong de tegenstander om een loper voor een paard af te ruilen. Uiteraard zag hij allerlei mooie mogelijkheden edoch koos Sander een wat traag plan. Bovendien werd hij voor de lastige keuze geplaatst of hij tegenspel wilde toelaten of negeren. Dat laatste bleek niet handig en dus was hij zo verstandig om met ongelijke lopers de remisehaven binnen te zeilen.

Lees verder op de website van Zukertort Amstelveen.

 

 

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.